مجله زیبایی روشامون » سلامت پوست » راهنمای پاکسازی صورت در خانه

راهنمای پاکسازی صورت در خانه

پاکسازی صورت در خانه

پوست ما دائماً در معرض آلودگی، استرس و سبک زندگی ناسالم است که منجر به تیرگی، آکنه و سایر مشکلات پوستی می‌شود. یک پاکسازی صورت در خانه می‌تواند یک راه ساده و مقرون به صرفه برای حفظ سلامت و درخشندگی پوست شما باشد. پاکسازی صورت فقط پوست را تمیز نمی‌کند؛ آن را با طراوت و جوان کرده. در واقع به آن به عنوان پایه و اساس رژیم مراقبت از پوست خود فکر کنید.
در این مطلب متوجه خواهید شد که مراحل انجام یک پاکسازی صورت در منزل چگونه است؟!

مزایای پاکسازی صورت در خانه چیست؟

پاکسازی پوست صورت در خانه

چرا پاکسازی صورت مهم است؟ پاکسازی منظم پوست در منزل گردش خون را بهبود می بخشد، و چهره شما را درخشان تر و صاف تر می‌کند. این فواید عبارت‌اند از:

1- باز شدن منافذ پوست
پاکسازی صورت در خانه بهترین راه برای تمیز کردن عمیق منافذ مسدود شده است. منافذ مسدود شده اغلب منجر به جوش‌های سرسیاه و غیره می‌شوند که پوست را ناسالم نشان می‌دهند. با تمیز کردن منافذ پوست، می‌توانید با جوش‌ها مقابله کرده و از بروز مکرر آن‌ها جلوگیری کنید.

2- از بین رفتن باکتری
این بهترین راه برای خلاص شدن از شر هر گونه باکتری موجود بر روی پوست شما است. پاکسازی صورت تضمین می‌کند که پوست شما عاری از باکتری است. با باز کردن منافذ و کاهش تجمع چربی، احتمال آکنه و جوش‌های سر سیاه را به حداقل می‌رساند.

3- روشن‌تر شدن پوست
روی پوست شما لایه ای از گرد و غبار و هر آلودگی می‌نشیند که باعث می‌شود کدر و ناسالم به نظر برسد. با پاکسازی عمیق و لایه برداری سلول‌های مرده پوست را از بین می برید. و پوست شما درخشان خواهد شد.

وسایل پاکسازی صورت در خانه

  1. ژل یا فوم پاک کننده: برای از بین بردن کثیفی و ناخالصی صورت.
  2. لایه بردار: برای از بین بردن سلول های مرده پوست.
  3. ابزار بخور یا حوله داغ: برای باز کردن منافذ.
  4. ماسک صورت: برای آبرسانی، سم زدایی، یا روشن کننده.
  5. تونر: برای بازگرداندن تعادل pH پوست و بستن منافذ.
  6. مرطوب کننده: برای هیدراتاسیون.
  7. پدهای پنبه ای یا حوله نرم

بیشتر بخوانید: فیشیال صورت چیست؟

مراحل پاکسازی صورت در خانه

مراحل پاکسازی صورت در خانه

تمیز کردن صورت در مرکزهای زیبایی به شکل حرفه ای انجام می‌شود اما این کار دلیلی بر این نیست که از پاکسازی صورت در خانه غافل شوید. در اینجا یک راهنمای گام به گام در مورد نحوه تمیز کردن صورت خود در خانه آورده شده است.

مرحله اول: پاکسازی پوست

اولین قدم برای پاکسازی صورت در خانه این است که پوست خود را به طور کامل با پاک کننده صورت تمیز کنید. به آرامی با حرکات دایره ای، با تمرکز بر روی مناطق مستعد تجمع مانند ناحیه T صورت ماساژ دهید. سعی کنید تا زیر چانه (گردن خود را بشویید). صورت خود را با آب ولرم بوشیید تا مواد پاک شود. اصلا از آب داغ استفاده نکنید چون پوست شما آسیب می‌بیند. همچنین حتما از محصولات مناسب پوست خود استفاده کنید.

مرحله دوم: لایه برداری پوست

لایه بردای با اسکراب را می‌توانید هفته ای یک بار انجام داده تا سلول های مرده از روی پوست از بین روند. این کار به پاکسازی عمیق پوست کمک کرده اما اگر پوست حساسی دارید مراقب باشید.

3 پاک کننده طبیعی پوست در خانه

بازار مملو از شوینده‌ها و پاک‌کننده‌های گران‌قیمت است که می‌توانند به مبارزه با این مشکل کمک کنند، اما با مواد طبیعی هم می‌توانید پاک کننده‌های خوبی آماده و استفاده کنید:

1- پاک کننده صورت لیمو و ماست
این پاک کننده با لیمو و ماست برای افرادی که هم نوع پوست چرب و هم پوست خشک دارند ایده آل است. اسید لاکتیک که یک لایه بردار طبیعی است در ماست یافت می‌شود. اگر سلول های مرده پوست و کثیفی روی سطح پوست خود دارید، ماست برای از بین بردن آنها معجزه می‌کند.

طرز تهیه:
1 قاشق غذاخوری ماست ساده
1 قاشق چایخوری لیموی تازه
مواد را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید. صورت خود را بشویید تا خیس شود.
مخلوط را به کل صورت و گردن خود بمالید. 1-2 دقیقه با حرکات دایره ای ماساژ دهید. با آب گرم بشویید.

2- پاک کننده صورت شیر و عسل
اگر پوست خشکی دارید، باید این دستور پاک کننده خانگی صورت را امتحان کنید. از عسل و شیر می توان برای درمان پوسته پوسته شدن پوست، نواحی خشک و پوست خشن و موارد دیگر استفاده کرد. اثر پاک کنندگی عمیق آن همچنین می تواند آرایش و سایر آلاینده ها را از منافذ شما پاک کند. اسید لاکتیک که در شیر یافت می شود به آرامی پوست را بدون اینکه خشک کند لایه برداری می کند.
از سوی دیگر، عسل یک مرطوب کننده طبیعی است، به این معنی که رطوبت را به پوست می کشد و آن را از نظر ظاهری نرم و ابریشمی می کند. عسل زنبور عسل همچنین با افزایش جریان خون به داخل و از پوست به تولید کلاژن کمک می کند.

طرز تهیه:
1 قاشق غذاخوری عسل
2 قاشق غذاخوری شیر
شیر را گرم کرده و عسل را اضافه کنید. خوب مخلوط کنید. مخلوط را روی پوست خود بمالید. صورت خود را به مدت 2 تا 3 دقیقه با انگشتان مرطوب ماساژ دهید. با آب خنک بشویید و خوب خشک کنید.

3- پاک کننده طبیعی صورت مولتانی میتی و رز واتر
مولتانی میتی گل مولتان خاک رس یا گل سر شور، یک پاک کننده است که مانند یک اسفنج عمل می‌کند و مواد زائد و چربی اضافی را از روی پوست از بین برده و پس از استفاده پوست را نرم و درخشان می‌کند.
مولتانی میتی را می توان با گلاب دم کرد تا به کاهش التهاب و قرمزی مرتبط با آکنه کمک کند. این ترکیب یک راه موثر برای بهبود و تمیز کردن پوست شما است.

طرز تهیه:
مولتانی میتی 2 قاشق غذاخوری
2 قاشق غذاخوری گلاب
مواد را با هم مخلوط کنید تا یک قوام غلیظ به دست آید. مخلوط را به گردن و صورت خود بمالید. به مدت 1 تا 2 دقیقه به آرامی ماساژ دهید. با آب گرم بشویید. صورت خود را با یک پارچه ملایم خشک کنید.

مرحله سوم: بخور دادن

بعد از اینکه پوست خود از هر آلودگی و آرایشی پاک کردید، مرجله دوم پاکسازی صورت در خانه، بخور دادن است. بخار دادن پوست را نرم می‌کند و منافذ را باز کرده و حذف آلودگی‌ها را آسان تر می‌شود. پوست شما را برای پاکسازی عمیق آماده می‌کند و گردش خون را بهبود می‌بخشد.

از دستگاه بخور استفاده کنید یا صورت خود را روی یک کاسه آب داغ قرار دهید و یک حوله روی سرتان قرار دهید، تا بخار به خوبی در منافذ پوست بنشیند. این کار را به مدت 10 دقیقه انجام دهید. پس از اتمام کار، می‌توانید از یک پاک کننده جوش سرسیاه برای استخراج جوش های سرسیاه استفاده کنید و سپس صورت خود را با یک دستمال نرم پاک کنید. (البته در صورت نیاز این کار را انجام دهید در غیر این صورت لازم نیست.)

مرحله چهارم: ماسک خانگی برای تغذیه

ماسک پاکسازی صورت در خانه

از یک ماسک پاکسازی صورت در خانه در این مرحله توصیه می‌شود. ماسک را روی صورت و گردن خود بمالید. سراغ مواد طبیعی مانند آلوئه ورا یا عسل بروید. بگذارید حدود 15 دقیقه بماند و بعد با آب ولرم بشویید. همچنین می‌توانید از ماسک های آماده که در داروخانه و فروشگاه‌ها یافت می‌شود استفاده کنید. ماسک صورت پوست شما را تغذیه، آبرسانی و سم زدایی می‌کند. علاوه بر این از ماسک دور چشم استفاده کنید. قبل از اینکه با آب ولرم بشویید، بگذارید 10 تا 15 دقیقه روی پوست بماند.

چند نمونه ماسک خانگی برای از پاکسازی پوست در خانه:
ماسک جو دوسر و عسل: لایه برداری و تسکین پوست.
ماسک ماست و زردچوبه: روشن کننده و آبرسان.
ماسک خیار و ژل آلوئه ورا: خنک کننده و طراوت بخش.

مرحله پنجم: استفاده از تونر

مرحله دیگر از پاکسازی صورت در خانه وقتی صورت خود را از ماسک شستید، این است که مقداری تونر را روی یک تکه پنبه یا پد بریزید و آن را روی صورت و گردن خود بکشید. همچنین می‌توانید آن را روی کف دست خود بمالید و روی پوست خود بزنید. تونر به تنظیم pH پوست و بسته شدن منافذ بعد از پاکسازی کمک می‌کنند.

مرحله ششم: سرم پوست

برای اثر بیشتر می‌توانید از سرم پوست استفاده کنید. سرم پوست را باید بعد از تونر استفاده کنید و پوست را برای جذب مرطوب کننده اماده کرده و مواد مغذی به پوست می‌دهد. صبر کنید سرم جذب شود سپس مرحله بعد پاکسازی صورت در خانه را انجام دهید.

مرحله هفتم: مرطوب کننده

تمام مراحلی که برای پاکسازی صورت در خانه تا به اینجا انجام داده‌اید، با یک مرطوب کننده مغذی بپوشانید. یک مرطوب کننده باعث می‌شود پوست شما هیدراته و تغذیه شود. این مرحله بسیار مهم است.

مراقبت پس از پاکسازی پوست در خانه

پاکسازی صورت در خانه برای پوست چرب

1- همیشه در طول روز پس از پاکسازی صورت از ضد آفتاب استفاده کنید تا از پوست تازه درمان شده خود در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش محافظت کنید. از کرم باSPF 30 یا بالاتر استفاده کنید.
2- استفاده از کرم دور چشم را هم فراموش نکنید. با انگشت حلقه کمی کرم دور چشم را به زیر چشم خود بزنید. کرم را به پوست ضربه بزنید. (اصلا نکشید). اطمینان حاصل کنید که پوست اطراف چشمتان به خوبی آبرسانی شده است تا از سیاهی و پف دوری کنید.
3- بالم لب: لایه ای از بالم لب را روی لب های خود بمالید. این کار از خشک شدن و ترک خوردن لب جلوگیری می‌کند.

اشتباهات رایج پاکسازی پوست در خانه:

لایه برداری بیش از حد: این می‌تواند به سد طبیعی پوست شما آسیب برساند.
حذف مرطوب کننده: همیشه پوست خود را بعد از پاکسازی آبرسانی کنید.
استفاده از محصولات نامناسب: محصولات را بر اساس نوع پوست و نگرانی های خود انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید: اسکراب صورت چیست؟ و طرز استفاده از اسکراب

سوالات متداول

وسایل پاکسازی صورت در خانه

1- هر چند وقت یکبار پاکسازی صورت در خانه انجام دهیم؟

زمان پاکسازی پوست به نوع پوست شما بستگی دارد:
پوست چرب: هر 4 تا 5 روز یکبار. (یا هفته ای دوبار)
پوست خشک: هفته ای یکبار.
پوست حساس: هر 14-10 روز یک بار برای جلوگیری از تحریک.

2- چه موقع پاکسازی صورت در خانه نباید انجام داد؟
پاکسازی صورت در خانه برای پوست ملتهب مناسب نیست. بنابراین اگر جوش، قرمزی یا هر نوع تحریکی دارید، بهتر است از انجام آن در خانه خودداری کنید. در عوض به دنبال مشاوره حرفه ای باشید.

نکات پایانی

در طول فرآیند از آب ولرم استفاده کنید تا از پاک کردن چربی طبیعی پوست خود جلوگیری کنید.
پاکسازی منظم صورت در خانه چیزی فراتر از یک مراسم مراقبت از پوست است، این خودمراقبتی است. این کار را همواره انجام دهید تا نتیجه بگیرید.
با پیروی از این راهنمای جامع، علاوه براینکه می‌توانید از پوستی شفاف و درخشان لذت ببرید و در عین حال در زمان و هزینه صرفه جویی کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

پیمایش به بالا